MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Dni Makowa Mazowieckiego. Na scenie wystąpił O.S.T.R. Tak się bawiliście!

Dni Makowa Mazowieckiego. Na scenie wystąpił O.S.T.R. Tak się bawiliście!

Festyn na rzecz Reksa po raz siódmy w Malborku. Jest rekord

Festyn na rzecz Reksa po raz siódmy w Malborku. Jest rekord

Polecamy

Kluczył w sprawie kluczyków kradzionego samochodu

Kluczył w sprawie kluczyków kradzionego samochodu

Uczcili pamięć poległego w obronie granicy, sierżanta Mateusza Sitka

Uczcili pamięć poległego w obronie granicy, sierżanta Mateusza Sitka

ZUS: ok. 37 tys. rodziców nie złożyło wniosku o wypłatę 800 plus

ZUS: ok. 37 tys. rodziców nie złożyło wniosku o wypłatę 800 plus