MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale...
fot. Jacqueline Howell / Pexels

Ekspert radzi co jeść na jesienną chandrę. Wypróbuj przepisy na szybką sałatkę i prostą kanapkę. Ukoją nerwy i pomogą się zrelaksować

3. Warzywa liściaste

Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale także składników mineralnych, takich jak potas, cynk i żelazo. Badania pokazują, że już samo jedzenie sałat sprawia, że czujemy się lepiej psychicznie, bo dobrze się odżywiamy! Wybierając szpinak lub jarmuż zamiast sałaty, dostarczymy do organizmu dodatkowo porcję wapnia.

Zobacz również

PKO Gdynia Półmaraton już w sobotę. Objazdy, zamknięcia ulic, utrudnienia w ruchu!

PKO Gdynia Półmaraton już w sobotę. Objazdy, zamknięcia ulic, utrudnienia w ruchu!

Święto strażaków w Jaśle [ZDJĘCIA]

Święto strażaków w Jaśle [ZDJĘCIA]

Polecamy

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Planujesz urlop? Dowiedz się, jak możesz dofinansować wakacje

Planujesz urlop? Dowiedz się, jak możesz dofinansować wakacje

Włosy jak od fryzjera dzięki produktom, które masz w kuchni. Efekt "wow" za grosze

Włosy jak od fryzjera dzięki produktom, które masz w kuchni. Efekt "wow" za grosze